Pirjo Isomursu

"Yrityksen ”pojat” eli verstaalla työskentelevät kultasepät Juha Janger ja Olli Sälevä huomaavat kun arkiset myymälätoiminnot alkavat rasittaa Pirjoa. Tuolloin hän voi halutessaan siirtyä vähäksi aikaa verstaalle hopeasepäntöihin. Uniikkikorujen valmistuksessa saa toteuttaa itseään ja käyttää monipuolisesti taitojaan."

Pirjo Isomursu

hopeaseppä
TAITAJAT / hopeaseppä

Pirjo Isomursu, hopeaseppä ja asiakaspalvelija

Poron jäljillä -haastattelu 2005 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Hopeasepän koulutuksen saanut Pirjo Isomursu työskentelee rovaniemeläisessä Taigakoru-yrityksessä. Isomursun vastuulla ovat erityisesti Taigakorun Rovaniemen myymälän käytännön toiminnot, kuten työvuorolistojen laatiminen, tilausten vastaanottaminen ja toimitus sekä monet muut taitoa ja täsmällisyyttä vaativat työt. Yksi työn antoisimmista puolista on asiakaspalvelu, sillä siinä palautteen tuotteista saa suoraan asiakkailta. Eri puolilta maailmaa ja eri kulttuureista olevia asiakkaita kiinnostavat erilaiset korut. Tuotteisiin liittyviä tarinoita on mukava kertoa asiakkaille, sillä ilman kertomuksia korut olisivat pelkkiä koruja. Koruihin liittyvien tarinoiden avulla ulkomaalaiset asiakkaat saavat samalla tietoa suomalaisesta mytologiasta.

Pirjo Isomursu kertoo, että koruja ostetaan nykyään lahjaksi, tuliaisiksi ja piristykseksi itselle. Pirjo sanookin että korujen avulla saa itselleen hyvää mieltä ja ne ovat halpaa terapiaa. Kerran tiskin takana olikin psykiatri, joka sanonnan kuullessaan myönsi, että halvempaa tämä korujen ostaminen on kuin hänen sohvallaan makaaminen.

Yrityksen ”pojat” eli verstaalla työskentelevät kultasepät Juha Janger ja Olli Sälevä huomaavat kun arkiset myymälätoiminnot alkavat rasittaa Pirjoa. Tuolloin hän voi halutessaan siirtyä vähäksi aikaa verstaalle hopeasepäntöihin. Uniikkikorujen valmistuksessa saa toteuttaa itseään ja käyttää monipuolisesti taitojaan. Viikon verstaalla työskenneltyään jaksaa jälleen paremmin arjen kiireitä. Luomistyön ja rutiinien vuorottelu auttaa jaksamaan ja uusiutumaan työssä.

Tietoa taitajasta

Nimi
Pirjo Isomursu

Paikkakunta
Rovaniemi

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.