craftstories

info

Mikä craftstories?

Craftstories-sivusto tekee näkyväksi käsityön historiaa ja nykypäivää Suomessa. Sivusto toimii käsityökentän yhteisenä alustana käsityötiedolle ja -tarinoille. Craftstoriesin ylläpitäjä on Suomen käsityön museo, joka on käsityön valtakunnallinen vastuumuseo.

Sivulla seikkaillessasi löydät tietoa käsityön taitajista, tekniikoista ja työtavoista, käsityötoimijoista sekä käsityöaiheisista näyttelyistä, julkaisuista ja tutkimuksista. Saatat yllättyä, mitä kaikkea käsityö onkaan tarkoittanut eri aikoina. Sivuston pohjamateriaalina on aineistoa Suomen käsityön museon näyttelyistä ja julkaisuista vuosien varrelta. Sivuston kutominen on aloitettu vuonna 2020.

Tehdään sivustosta yhdessä kattava ja kiinnostava käsityön tietopankki! Olitpa käsityön ammattilainen, tutkija, opiskelija tai harrastaja, olet tervetullut täydentämään käsityön tarinaa. Sivusto tallennetaan vuosittain Suomen käsityön museon arkistoon sisällöntuottajien luvalla.

Vinkkejä sivuston käyttöön

Haku

Oikeassa ylälaidassa on suurennuslasin kuva, josta aukeaa hakuvalikko. Etsi tietoa esimerkiksi vuosiluvulla, ammattinimikkeellä tai käsityötekniikan tai henkilön nimellä!

Tekstin koko

Jos sivujen teksti näyttää liian pieneltä, saat suurennettua sitä painamalla pohjaan ctrl-näppäimen ja +-näppäimen. Alkuperäiseen kokoon pääset painamalla ctrl ja 0.

Kuvien laatu

Tekstejä ja kuvia on tuotettu eri aikoina ja erilaisilla välineistöillä, joten kuvien laadussa on vaihtelua ja kirjoittamisajankohta kannattaa huomioida.

Sivukartta

Sivukartta kertoo, miten voit tutkia ja täydentää sivustoa

Viittaaminen ja kuvien käyttö

Julkaistut kirjoitukset ja kuvat on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä (CC BY-NC-SA) . Tämä tarkoittaa, että lukija voi kopioida aineistoa ja muokata sitä, mutta lähde (tekijä ja sivusto) on aina mainittava asianmukaisesti, tarjottava linkki lisenssiin sekä merkittävä, mikäli muutoksia tekstiin on tehty. Aineistoa voi käyttää vain ei-kaupallisiin tarkoituksiin – kaupallinen käyttö on kielletty. Kaikki muutokset on jaettava samalla lisenssillä kuin alkuperäinen aineisto.

Artikkeleiden yhteydessä on ilmoitettu tekstien lähdetiedot ja kirjoittaja. Kuvien tiedot löydät kuvateksteistä heti kuvan alta tai sivun alalaidan kuvagalleriasta.

Tekijät

Suunnittelu ja perustukset
Raija Manninen, Teemu Saarinen, Vilma Tammelin 2020-2021

Tekninen toteutus ja ulkoasu
Anssi Harjula web & dev

Sivuston ylläpito
Suomen käsityön museo

Anna vinkki tai palaute

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta sivuston toiminnasta tai ehdottaa korjauksia. Voit myös antaa vinkin tai linkin uudesta sisällöstä Craftstoriesiin lisättäväksi.

Sisältövinkki