Leif Ström

"Kemiöön muutettuaan Ström alkoi käyttää koruissaan paikallista tummaa kauniskiiltoista ns. kuonakiveä sekä Kemiön marmoria, hyvin erikoista oranssia kiveä."

Leif Ström

kulta- ja hopeaseppä
TAITAJAT / kulta- ja hopeaseppä

Leif Ström, kulta- ja hopeaseppä

Saaristolaiskäsityö-dokumentointi 2002 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Luonnon tarkkailu ja luonnossa liikkuminen on ollut aina Kemiönsaarella asuvalle Leif Strömille rakas harrastus. Harrastus ja ammatti ovat yhdistyneet hänen koruissaan, sillä eräässä hänen suosituimmassa, simpukka-korusarjassaan kiinnostus luontoon siirtyy käsien kautta hopeaan. Ruotsissa kulta-ja hopeasepän oppinsa saanut Ström valmisti aiemmin niin sanottuja perinteisiä koruja, joiden koristekivinä hän käytti muun muassa spektroliittiä. Vähitellen ns. perinteisen korujen osuus tuotannosta on vähentynyt. Kemiöön muutettuaan Ström alkoi käyttää koruissaan paikallista tummaa kauniskiiltoista ns. kuonakiveä sekä Kemiön marmoria, hyvin erikoista oranssia kiveä.

Luonnon aiheiden ohella Leif Ström on viime vuosina sukeltanut Kemiönsaaren paikallismuseoiden kokoelmiin ja ammentanut niiden esineistön muotokielestä ja tarinoista tietoutta omien korujensa suunnitteluun. Työ on hidasta, sillä kuhunkin esineeseen ja sen tarinaan pitää päästä sisälle. Esine pitää oppia tuntemaan ja päästä sinuiksi sen kanssa, että pystyisi muuntamaan sen metalliseen muotoon. On opittava muuttamaan myös mittasuhteet ja tietämään mikä esine toimii pienenä koruna. Tiivis yhteistyö Sagalundin museon kanssa takaa loppumattoman koruaiheiston. Leifin elämän motto on kolmivaiheinen VAPAUS, LUONTO JA KÄSITYÖ.

Tietoa taitajasta

Nimi
Leif Ström

Paikkakunta
Dragsfjärd

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.