Karin Eklund

"Steinerpedagogi Karin tekee myyntiin steinernukkejen ohella erilaisia eläimiä kissoja, kaneja, hiiriä, hylkeitä, lintuja ja enkeleitä, noitia sekä tietysti ihmishahmoisia nukkeja."

Karin Eklund

nukentekijä
TAITAJAT / nukentekijä

Karin Eklund, nukentekijä

Ahvenanmaan käsityöläisyys -dokumentointi 2004 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Rakkaus, luonto, kierrätys, ekologisuus, meri ja vapaus elää haluamallaan tavallaan – siinä Karin Eklundin elämäntapaa luonnehtivia termejä. Getassa vanhassa kansakoulussa Karin Eklund elää miehensä Ulfin kanssa rikasta, vaihtelevaa, eikä missään nimessä yksitoikkoista maalaiselämää. Harrastuksena metsästys, kalastus ja marjastus, samoin kuin puutarhanhoito takaavat sen että pariskunta on ruokataloudeltaan lähes omavarainen.

Karin ja Ulf Eklundin yhteisen yrityksen logona on Petta-noita. Petallakin on tarinansa eli vanhassa kansakoulussa, jossa pariskunta nykyään asuu on työskennellyt Emilia Pettersson niminen opettaja, jota oppilaat kutsuivat Petaksi. Hänen luokkahuoneessaan on nykyään firman toimisto ja siellä syntyi yrityksen nimi. Karin teki myös noitanuken, jonka nimeksi tuli Petta-noita. Nukesta muotoutui firman logo. Molemmat kertovat että joskus koulurakennuksesta kuuluu askeleiden ääniä, Petta käy hyväntahtoisesti tarkistelemassa kuinka rakennusta nykyään hoidetaan.

Ammateistaan tai harrastuksistaan Karin muistaa itsekin varmaan vain osan. Hän on ollut mukana politiikassa, steinerpedagogi, taloushallinto
Nykyään tulot tulevat monesta lähteestä ja käsityö on vain yksi monista tulonlähteistä. Steinerpedagogi Karin tekee myyntiin steinernukkejen ohella erilaisia eläimiä kissoja, kaneja, hiiriä, hylkeitä, lintuja ja enkeleitä, noitia sekä tietysti ihmishahmoisia nukkeja. Yhteinen keskiaikaharrastus on myös tuonut alan muita harrastajia asiakkaiksi kun Karin valmistaa pukuja ja päähineitä erilaisiin tapahtumiin.

Moni muistaa pitkäaikaisen luomuleipomon Jommal’ Karin’s Hembageriet. Karin joutui lopettamaan leipomon jauhoallergian vuoksi. Nykyään yhteinen yritys tarjoaa Catering-palveluita.

Tietoa taitajasta

Nimi
Karin Eklund

Paikkakunta
Geta

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu
Taitajaan liittyvät tekniikat

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.