Britt-Marie Smeds

"Omassa keramiikkatuotannossaan Smeds on erikoistunut muottivaluun ja hän valmistaa itse käyttämänsä lasitteet, teknisellä tarkkuudella."

Britt-Marie Smeds

keraamikko
TAITAJAT / keraamikko

Britt-Marie Smeds, keraamikko

Saaristolaiskäsityö-dokumentointi 2002 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Taalintehtaalla pajaansa pitävä Britt-Marie Smeds on saanut keramiikka-insinöörin koulutuksen Saksassa 1970-luvulla. Saksan, Italian, Hollannin ja Posion kautta Smeds on kotiutunut nykyiseen asuinpaikkaansa Taalintehtaalle. Omassa keramiikka tuotannossaan Smeds on erikoistunut muottivaluun ja hän valmistaa itse käyttämänsä lasitteet, teknisellä tarkkuudella. Viime vuosina tuotantomääriltään suurimmaksi tuotteeksi ovat muodostuneet keraamiset koristekalat. Kalojen valmistus lähti liikkeelle oikeastaan sattumalta omien vanhempien silakkajuhlien koristelusta. Reilussa kymmenessä vuodessa tuotantoon on otettu useita kalalajeja lisää. Nykyään Smedsin keramiikalla on jälleenmyyjiä on useita kymmeniä ympäri maata. Vuosittainen osallistuminen Forma-messuille takaa tilauksien jatkuvuuden. Työtä riittää aamusta iltaan, arkisin ja viikonloppuisin.
Smedsin yksi erikoisosaamisalue, kaakeliuunit, ovat haastavia kohteita. Kukin uuni valmistetaan tiettyyn paikkaan tilaustyönä yhteistyössä muurarien ja rakennusmiesten kanssa. Erityisesti vanhat korjausrakennuskohteet työllistäisivät enemmän kuin resursseja on. Mitä tulevaisuus tuokaan mukanaan.

Tietoa taitajasta

Nimi
Britt-Marie Smeds

Paikkakunta
Taalintehdas

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu
Taitajaan liittyvät tekniikat

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.