Ariadna Donner

"Kutoessani kuvakudoksia kirjoitan samalla päiväkirjaa, joka siirtyy samalla kuvallisena kudokseeni. Tämä työskentelytapani antaa minulle oivalluksia, keskustelen ikään kuin toisen kanssa, vaikka se toinen olenkin minä itse. "

Ariadna Donner

tekstiilitaiteilija
TAITAJAT / tekstiilitaiteilija

Ariadna Donner, tekstiilitaiteilija

Kudottu kuva -näyttely 2020 Ariadna Donner / Suomen käsityön museo

Iivantiiran triptyykistä

Kutoessani kuvakudoksia kirjoitan samalla päiväkirjaa, joka siirtyy samalla kuvallisena kudokseeni. Tämä työskentelytapani antaa minulle oivalluksia, keskustelen ikään kuin toisen kanssa, vaikka se toinen olenkin minä itse.

Seuraavissa päiväkirjaotteissa kudon Iivantiiran triptyykkiä, johon kuuluvat ’Kajo’, ’Kaiku’ ja ’Susi juoksi tien yli’.

9.3.
Olen nyt oikeilla jäljillä. Punainen on hyvä ja mustaankin tulee jo sävyjä. Otin Sirkan langanpätkät esille. Välillä niin vaikeita. Silmissä ovat olleet nämä värit, en vain uskaltanut. Ph:n lause, että tee nyt vihdoin ne lämpimät värit. Hyvä olo, nyt koirien kanssa ulos. Täytyy muistaa sulkea uuni. Riemullista punaisen kanssa.

25.4.
Aamulla kasvokkain ketun kanssa. Kaivoi kuoppaa ja teki äkkihyppyjä, kuin Amalia. Ei edes huomannut meitä. Yksinäinen joutsen lensi sinistä taivasta vasten. Kuinka kaunista kaikki.

6.9.
Radiosta Sebastian Bachin kantaatti 106. Loimi nyt valmiina puissa. Vedettiin se kahdestaan Philipin kanssa. Laitoin huolellisesti. Tiuhtakepit tippuili, mutta nyt loimi on tasainen ja kutsuva. Kutonut alkumustan, aloitan nyt vihreällä. Koko alku on vihertävä, keltaiseen ja oranssiin. Vaiherikas käynti sunnuntaina Pesiö-Kianta akselilla. Marja ja Raijaliisa, Fippe, minä ja koirat. Pimeässä korvasienessä! Sataa vaihteeksi kaatamalla. Eilen vielä mustikassa ja tatteja muutama.

10.9,
HAUKI. Sain tänään yli 11 kilon hauen. Hurja kokemus. Pelästyin. Luulin että lapsi. Kudon sen johonkin sopivaan kohtaan

Tietoa taitajasta

Nimi
Ariadna Donner

Syntymävuosi
1946

Paikkakunta
Iivantiira, Kuhmo

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.