Alli Ohenoja

"Alli Ohenoja on tunnettu ja palkittu innovatiivisista ideoistaan: pirtanauhankudonnan massatapahtumista tai turisteille järjestetyistä siiankalastuspäivistä takkaporokuljetuksineen ja saaliin valmistuksineen."

Alli Ohenoja

saamenkäsityöläinen
TAITAJAT / saamenkäsityöläinen

Alli Ohenoja, saamenkäsityöläinen

Poron jäljillä -haastattelu 2005 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Moni matkailija on kokeillut ensimmäisen kerran elämässään pirtanauhan tekoa Muoniossa Alli Ohenojan järjestämän ohjelmallisen illanvieton yhteydessä Torassiepin Lomapallaksen Lapinkartanossa. Alueen kulttuuriperinnöstä, poronhoidosta ja käsityökulttuurista Ohenoja kertoo omien käsitöidensä ja tarinoiden avulla ryhmille leirikoululaisista yritysjohtajiin. 2000-luvun alusta lähtien hän on näyttänyt poronmaidon lypsyä ja antanut asiakkaidenkin kokeilla; poronmaitojuustoa on maisteltu jälkiruuaksi. Alli Ohenoja on tunnettu ja palkittu innovatiivisista ideoistaan: pirtanauhankudonnan massatapahtumista tai turisteille järjestetyistä siiankalastuspäivistä takkaporokuljetuksineen ja saaliin valmistuksineen.

Nuorena Ohenoja kiersi Muonion kyläteitä toimiessaan tarkkailukarjakkona maitotiloilla. 1970-luvulla hän teki samalla seudulla paikalliskulttuurin tallennusta kiertäessään keräämässä tietoja ja valokuvaamassa vanhoja perinteisiä käsityömalleja. Myöhemmin hän on toiminut aktiivisesti myös Paliskuntainyhdistyksessä.

Tietoa taitajasta

Nimi
Alli Ohenoja

Paikkakunta
Muonio

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.