Susanne Ekman-Ahlroth

"Susanne haluaa töidensä avulla pohdiskella naiseuteen ja maailmankaikkeuteen liittyviä asioita. Mytologiaan ja symboliikkaan liittyvä kirjallisuus sekä omaan työhön liittyvät vaikeatkin asiat saavat mielikuvituksen liikkeelle ja taideteokset muotoutuvat prosessinomaisesti. "

Susanne Ekman-Ahlroth

taidekäsityöläinen
TAITAJAT / taidekäsityöläinen

Susanne Ekman-Ahlroth, taidekäsityöläinen

Ahvenanmaan käsityöläisyys -dokumentointi 2004 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Tosarbyn käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen puu-ja metallilinjan vuosina 1999-2000 käynyt Susanne Ekman-Ahlroth on kotoisin Ruotsista. Ravintola-alan peruskoulutuksen käynyt Susanne tuli Ahvenanmaalle kesätöihin vuonna 1983, viihtyi saarella ja löysi aviopuolison. Lapset syntyivät 1980-luvulla ja elämä meni omia uriaan eteenpäin. Susanne vaihtoi ravintola-alasta sosiaali- ja terveyspuolelle psykiatrian puolelle.

Aina käsitöitä harrastaneella Susannella oli kotona työhuoneessaan kangaspuut. Kudonnan ja neulomisen ohella kovat materiaalit alkoivat kiinnostaa ja 1990-luvulla Susanne kävi Tanja Sporrman-Karlssonin vetämiä taontakursseja. Kurssien innoittaman Susanne hakeutui kovien materiaalien linjalle Tosarbyhyn. Opettajat koulussa osasivat innostaa oppilaita kokeilemaan uusia tekniikoita ja omia ideoitaan. Eri tekniikat tulivat tutuiksi ja niinpä Susanne valmisti myös oman ja puolisonsa hääkorutkin koulussa.

Metallin työstämisestä löytyi Susannelle uusi ammatti vastapainoksi psykiatriselle alalle työskentelylle. Kahden eri alan yhdistäminen tuntuu tällä hetkellä niin taloudellisesti kuin työmotivaation kannalta hyvältä kokonaisuudelta.

Nykyään Susannella on Maarianhaminan Merikorttelissa yhdistetty Galleria- ja työpajatila, jossa on samalla sekä oma rauha työskennellä, ajatella ja esitellä työn tuloksia yleisölle. Susanne haluaa töidensä avulla pohdiskella naiseuteen ja maailmankaikkeuteen liittyviä asioita. Mytologiaan ja symboliikkaan liittyvä kirjallisuus sekä omaan työhön liittyvät vaikeatkin asiat saavat mielikuvituksen liikkeelle ja taideteokset muotoutuvat prosessin omaisesti. Uudet materiaalit kiehtovat ja niin Susanne on tehnyt yhteistyötä mm. Jussis keramiikan lasinpuhaltajien kanssa, jotka ovat toteuttaneet Susannen suunnittelemia töitä joissa metalli ja lasi yhdistyvät.

Tietoa taitajasta

Nimi
Susanne Ekman-Ahlroth

Paikkakunta
Maarianhamina

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.