Kierrätysmateriaaleista design-tuotteita valmistava Secco perustettiin 2000-luvun alussa. Toimitusjohtaja Nina Partasella oli pitkään ollut haaveena yhdistää yritystoiminta ja ympäristöasiat. Hän tapasi suunnittelijoita ja näki jäte- ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita, joissa oli pitkälle viety ajatus. Partanen oli vaikuttunut siitä, miten jätteestä oli luotu arvokas tuote. Samalla hän huomasi, ettei kukaan valmista ja myy tuotteita suuremmassa mittakaavassa ja näin syntyi idea Secosta. Secco tulee englannin kielen sanoista sustainable economy collection company eli kestävään kehitykseen perustuva yritys.
Partanen perusti Petäjävedelle pajan marraskuussa 2002. Mukana oli myös muotoilijoita ja artesaaneja ja vuonna 2003 Partanen sai yhtiökumppanikseen itävaltalaisen Isabella Haasin. Yrityksen alkutaipaleeseen kuului paljon konkreettista tekemistä, suunnittelijoiden tapaamista ja organisoitumista. Secco toimi aluksi osuuskuntana ja myöhemmin perustettiin Secco Oy Finland. Vuodesta 2006 alkaen yritys on toiminut Jyväskylän Rautpohjassa. Valtaosa tuotteista tehdään kuitenkin alihankintana ja Secolla onkin monenlaisia alihankkijoita aina metalli- ja puualana yrityksistä ompelualaan. Myös materiaaleja Secco saa alihankintana ja yritys tekee yhteistyötä muun muassa isojen kierrätyskeskusten kanssa Frankfurtissa ja Wienissä.
Secco käyttää materiaalinaan muun muassa tietokoneen eri osia, kuten näppäimistöjä, ritilöitä ja hiiripalloja, auton renkaan kumia, turvavöitä ja pesukoneen rumpuja. Tuotevalikoima on muotoutunut materiaalin mukaan. Tavoitteena on, että valmiista tuotteesta voi nähdä alkuperäisen materiaalin. Tuotteessa tulee näkyä se oivaltamisen riemu, että design-tuote on syntynyt jätteestä. Muita kriteerejä ovat tuotteen korkea laatu, kauneus ja helppokäyttöisyys.
Seccon ensimmäinen tuote oli autonrenkaan sisäkumista valmistettu Rubbage-laukku, jolle saatiin ensimmäinen jälleenmyyjä Designmuseosta. Sittemmin toiminta on kasvanut nopeasti ja laajentunut myös ulkomaille. Seccon tuotteita myydään Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Islannissa, Itävallassa, Saksassa, Japanissa ja nettikaupan kautta Yhdysvalloissa. Laajentuminen ulkomaille kasvaa jatkuvasti.
Seccon ei ole juurikaan tarvinnut mainostaa itseään, sillä media on ollut kiinnostunut uudenlaisesta yrityksestä, ja näkyvyyttä on tullut sitä kautta runsaasti. Myös itse tuotteet toimivat mainoksina. Tärkeä kanava on myös kivijalkakauppa Helsingissä. Lisäksi Partanen ja Haas kiertelevät esittelemässä tuotteita näyttelyissä sekä Suomessa, että ulkomailla. Markkinoinnissa he eivät korosta niinkään suomalaisuutta vaan korkealuokkaista käsityötä ja muotoilua. He toivottavat tervetulleeksi joukkoon kaiken ikäiset ja maalaiset suunnittelijat ja muotoilijat.