Makramee

Käsityötekniikat
Makramee on solmeilua, joka oli tunnettu jo Babyloniassa ja Assyriassa. Taito levisi vuosituhanten mittaan ja 1800-luvulla solmeiluharrastus oli huipussaan.
TEKNIIKAT / Makramee

02.01.2017 Taitoliitto

Makramee on vanha tekniikka, sillä solmukoristelu oli tunnettu jo Babyloniassa ja Assyriassa. Taito levisi vuosituhanten mittaan ja 1800-luvulla solmeiluharrastus oli huipussaan. Meillä tekniikkaa on käytetty muun muassa kassien, amppeleiden ja ystävärannekkeiden tekemiseen. Kun oppii muutaman perussolmun, voi solmeilla melkein mitä vain koruista riippumattoon. Makramee oli Taitoliiton ensimmäinen Vuoden käsityötekniikka.
– Halusimme nostaa perinteistä, mutta moderneihin malleihin soveltuvaa tekniikkaa, sanoo Taitoliiton toiminnanjohtaja Minna Hyytiäinen.
Tekemisen iloa -mallistojen 2015–2017 suunnittelijat Saara Renvall ja Elina Helenius halusivat hekin nostaa esiin unohtuneen tekniikan.
– Makramee tuntui ajankohtaiselta ja kiinnostavalta. Tekniikassa kiinnosti myös helppous ja matala kynnys käsityöharrastuksen aloittamiseen – saa vaivattomasti ja nopeasti aikaan näyttävää jälkeä. Nyt makramee on todellinen käsin tekemisen muotitekniikka. Tekniikkaa voidaan soveltaa innovatiivisesti ja laaja-alaisesti. Makramee on paljon muutakin kuin amppelit. Tekemisen iloa -makramee on kaunis kodin sisustustuote. Sen tekeminen on helppoa ja koukuttavaa, sanovat Renvall ja Helenius.

Kurkista Taitoliiton makrameeoheita
>> Taitoliiton makrameeohjeet