Juha Janger

"Pohjoinen luonto eläimineen, revontulet sekä Lapin mystiikka ja taikarummun kumina ovat asioita, joita matkailija odottaa löytyvänsä Lapista. Taiga-Koru on tuotannossaan keskittynyt matkamuistoina myytäviin koruihin. "

Juha Janger

kultaseppä
TAITAJAT / kultaseppä

Juha Janger, kultaseppä

Poron jäljillä -haastattelu 2005 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Taigakoru Oy on markkinointiyhtiö, jossa yhtiökumppaneina ovat rovaniemeläisen Juha Jangerin omistama Miessi Oy ja sodankyläläinen Seppo Penttisen Oy. Molempien yritysten kultasepät ovat toimineet yrittäjinä jo 1980-luvun alusta saakka. Yhteistyö on toiminut ja Taigakoru Oy:llä on liikkeet sekä myynnissä olevaa korutuotantoa Rovaniemen keskustassa, Sodankylässä ja Joulupukin pajakylässä Napapiirillä. Yhtiön liiketoiminnan yhtenä kehittämiskohteena 2000-luvun ajan on ollut internet-sivusto. Tavoitteena on ollut saada asiakas tietoiseksi tuotteista ja haluamaan niitä. Mitä asiakkaat sitten haluavat?

Pohjoinen luonto eläimineen, revontulet sekä Lapin mystiikka ja taikarummun kumina ovat asioita, joita matkailija odottaa löytyvänsä Lapista. Taiga-Koru on tuotannossaan keskittynyt matkamuistoina myytäviin koruihin. Sen tuotteista myydään yli 70 % turisteille. Yksittäisten matkailijoiden lisäksi yritykset haluavat ostaa tasokkaita liikelahjoja. Vuosien mittaan oman yrityksen toimintaa on kehitetty kustannustehokkaaksi. Tarvittavia toimintoja kuten valutöitä ja korujen osia ostetaan alihankintana. Kaikkien tuotteiden menekkiä seurataan jatkuvasti; kannattavien korujen valmistusta jatketaan, muiden tuotannossa pidetään tauko tai se lopetetaan.

Tietoa taitajasta

Nimi
Juha Janger

Paikkakunta
Rovaniemi

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.