Judy Kuitunen

"Judy jatkaa edelleen omaa värikästä keramiikkalinjaa ja uusia malleja syntyy uusien tunteiden myötä, pieni hempeilykin on sallittu tarpeen tullen. Mallit ja kuviot tulevat Judyn mukaan omasta päästä."

Judy Kuitunen

keraamikko
TAITAJAT / keraamikko

Judy Kuitunen, keraamikko

Ahvenanmaan käsityöläisyys -dokumentointi 2004 Seija Hahl, Suomen käsityön museo

Englantilaissyntyinen Judy Bradley lähti vasta valmistuneena keraamikkona kiertämään maailmaa päätyen lähes kolmekymmentä vuotta sitten Kustaviin savipajaan harjoittelijaksi. Sydän jäi suomeen ja avioliitto toisen keramiikan taitajan Jussi Mäkelän kanssa pysäytti maailman matkaajan heti alkuunsa. Tie vei pariskunnan Ahvenanmaalle Maarianhaminaan, jossa perheeseen syntyi kaksi lasta Mimosa ja Texter. Perinteiseen suomalaiseen savenmuovaustaitoon Judy pääsi vankasti sisälle yli kymmenen vuoden aikana työskennellessään perhepajassa miehensä kanssa. Eron myötä sisimmässä kytenyt tarve tuoda keramiikkaan omia värejä ja kuvioita synnytti vuonna 1993 Krukmejeri-savipajan aivan Maarianhaminan keskustaan. Oman yrityksen pyörittäminen ja lasten kasvatus on vaatinut kovaa työtä, peräksiantamattomuutta ja vankkaa näkemyksellistä ammattitaitoa. Päivät ovat venyneet helposti pitkiksi ja vasta viime aikoina ajatus omasta jaksamisesta on pakottanut muistamaan vapaa-ajan merkityksen.

Judy jatkaa edelleen omaa värikästä keramiikkalinjaa ja uusia malleja syntyy uusien tunteiden myötä, pieni hempeilykin on sallittu tarpeen tullen. Mallit ja kuviot tulevat Judyn mukaan omasta päästä ja varsinkin uudet näyttelyteemat saavat kehittelemään uusia ideoita. Monet keramiikkatuotteet ovat syntyneet Judyn omista tarpeista – samoja tuotteita varmaan muutkin tarvitsemat. Kuvioihin ideoita tulee luonnosta, Kreikan matkoista…. Talvi on erityisen tuotteliasta aikaa, jolloin uudet ideat syntyvät Judyn päässä. Haluan että jokainen tuote on jollain tavalla yksilöllinen, kuin itselle tehty.

Judyn vahvuus on varmaan ollut se, ettei ole koskaan jaksanut keskittyä yhteen ainoaan asiaan. Nyt uusiin naimisiin mennyt Judy osaa varata aikaa itselleen. Yhteinen kalastusretki miehen kanssa rentouttaa ja siten jaksaa jatkaa kovaa keramiikan valmistusta. Jussi muuten tekee parhaat vieheet, sillä niillä Judykin on saanut ennätyskokoisia saaliita.

Tietoa taitajasta

Nimi
Judy Kuitunen

Paikkakunta
Maarianhamina

Taitajaan liittyvä näyttely tai julkaisu
Taitajaan liittyvät tekniikat

Kuvia

Avaa valokuva täysikokoiseksi napsauttamalla kuvaa.