Aktiivisia keramiikkapajoja on Suomessa noin 200. Vuonna 1988 Siilinjärvellä perustettu, vuodesta 1991 Lapinlahdella toiminut JP-studiokeramiikka on yrittäjä Jari Puttosen mukaan ainoa punasavesta valava paja.
Puttosen punasavinen valutekniikka on saanut osakseen huomiota perinteisen materiaalin ja tekniikan uudenlaisen yhdistämisen vuoksi. Uutta hänen keramiikkatuotannossaan on nimenmaan punasaven ja valutekniikan käyttö piensarjatuotannossa. Itse hän toteaa valinneensa punasaven, koska sitä ei ole osattu hyödyntää Suomessa, vaikka punasavesta koko keramiikka on saanut alkunsa. Punasavi on matalapolttoinen, rautapitoinen, punaiseksi palava luonnonsavi. Se on eniten maailmassa käytetty savilaji, johon suomalainenkin savi kuuluu.
Puttonen on kehitellyt valumenetelmiä noin kuusi vuotta. Uusimpana aluevaltauksena on juuri punasaven valaminen. Punasavituotanto sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun Puttonen sai hunajantuottajilta 500 hunajapurkin tilauksen. Punasavisen keramiikkasarjan tavoitteena on ollut sen yhtenäisyyden lisäksi tuotteiden turvallisuus ja helppokäyttöisyys. Puttosen perusideologiana onkin vaivattomuus sekä työskentelyssä että tuotteen käytössä.
JP-studiokeramiikan tuotantoon kuuluu erilaisia kodin käyttö- ja koriste-esineitä, kuten vuokia, patoja, purkkeja, vateja, kulhoja, tarjoiluastioita, maljakoita sekä kynttilänjalkoja. Punasaven rinnalla syntyy kivitavaratuotantoa. Keramiikkapaja valmistaa myös kipsimuotteja, kappoja ja malleja keraamiselle teollisuudelle. Vuonna 1993 yritys ryhtyi valmistamaan myös alan koneita ja laitteita hyödyntäen alihankintayrittäjiä.
Lapinlahden kunta on tilannut Puttoselta punasavista keramiikkasarjaa omalla tunnusornamentillaan varustettuna. Puttonen on saanut punasavikeramiikkasarjallaan kunniamaininnan Itäisten läänien 3. muotoilunäyttelyssä Vaaksan mitalla vuonna 1993. Samana vuonna hän sai Maakuntien Parhaat -palkinnon, jonka myötä hän on saanut oikeuden käyttää Maakuntien Parhaat -laatumerkkiä. Hän on osallistunut keramiikallaan näyttelyihin ympäri maata. Itäisten läänien muotoilunäyttelyn mukana punasavikeramiikka matkasi vuonna 1994 Viroon, Vörun kaupunkiin saakka.