Loimen luonti pienoiskangaspuihin

Käsityötekniikat
Loimen luominen kangaspuihin ja kankaan rakentaminen voi olla vaikeaa ja hankalaa. Niina Hiltunen opettaa nyt helpon tavan, joka säästää monen tunnin valmistelutyön, jotta pääset nopeasti aloittamaan huivin kutomisen!
TEKNIIKAT / Kankaankudonta

Loimen luonti nauhapirtakangaspuihin

03.10.2019 Lee Essleström, Yle Strömsö

Kangaspuita on monenlaisia ja riippuen siitä, millaisen työn tahdot kutoa, tarvitset erilaisia valmistelutöitä. Jos sinulla on pienet kangaspuut, pöydällä tai sylissä käytettävää mallia, voit kokeilla tätä yksinkertaista loimen luontitapaa.
Videolla Niina Hiltunen näyttää kaikki vaiheet loimen luonnista kangaspuihin lattialla olevasta kerästä ja antaa vinkkejä siitä, mitä prosessin aikana kannattaa muistaa.
Jos et halua kutoa kangaspuiden koko leveydeltä, aloita luonti niin, että kapea loimi asettuu keskelle kangaspuita. On helpompi saada loimi tasaisen kireäksi, jos tekee siitä kapeamman.
Muista myös, että valitsemastasi loimimateriaalista riippuu, miten se venyy. Tässä käytetystä villaloimesta tulee kutomisen jälkeen kapeampi ja lyhyempi kuin itse loimi.
On tärkeää valita kestävä loimimateriaali. Älä valitse yksisäikeistä lankaa! Kokeile, kestääkö lanka vähän vetämistä katkeamatta.
Niina luo kaksinkertaiset langat pirtakangaspuiden leveistä raoista, ja lankakerä on koko ajan korissa.
Loimi kierretään kangaspuiden loimitukin ympärille. Muista vahvistaa loimi hyvin!

>> https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/03/helppo-loimen-luominen-nauhapirtakangaspuihin-fiksuja-vinkkeja-sinulle-joka

Onko sinulla tietoa tästä tekniikasta?

Kirjoita meille tai lähetä vinkki lisäaineistoista!