Aura Kajas

"Työskentelyni keskeinen inspiraatio on eläinkunnan loputon muotojen ja tekstuurien kirjo. Lisäksi minua kiinnostavat eläimiin jo esihistoriallisista ajoista lähtien liitetty symboliikka sekä ihmisen tarve tulkita eläinten ominaispiirteitä sekä lajiemme välisiä kohtaamisia."

Aura Kajas

kuvanveistäjä
TAITAJAT / kuvanveistäjä

Aura Kajas, kuvanveistäjä

Keramiikan toinen luonto -näyttely 2019 Aura Kajas / Suomen käsityön museo

Olen opiskellut taidetta ja korutaidetta Suomessa ja Hollannissa Gerrtit Rietveld Akatemiassa. Teen pienveistoksia keramiikasta, piirrän ja teen kollaaseja. Veistosteni materiaali on savi, kivitavara tai posliini. Teen veistokset käsinrakennustekniikalla ilman muotteja, ja jokainen työ on uniikki. Työskentelyni keskeinen inspiraatio on eläinkunnan loputon muotojen ja tekstuurien kirjo. Lisäksi minua kiinnostavat eläimiin jo esihistoriallisista ajoista lähtien liitetty symboliikka sekä ihmisen tarve tulkita eläinten ominaispiirteitä sekä lajiemme välisiä kohtaamisia. Luonto on kautta aikojen ruokkinut mielikuvitustamme, se on pelottanut ja ihastuttanut.

Joskus luonto tuntuu maailmalta, joka on täynnä mysteerejä ja salaisuuksia. Ihminen voi kurkistaa sinne sisään saamatta koskaan tietää kaikkea. Näyttelyn teoksissa olen tulkinnut vapaasti Suomen luontoon liittyvää tarustoa ja sen eläinhahmoja. Veistoksissani on elementtejä vedestä, metsästä, eläinhahmoisista shamaaneista sekä satujen pienimmistä haltijahahmoista

Tietoa taitajasta

Nimi
Aura Kajas

Syntymävuosi
1976

Paikkakunta
Helsinki ja Torrita Tiberina Italia

Video

Kuvanveistäjä Aura Kajas kertoo omasta taiteellisesta työskentelystään ja toteutuksesta valmistuksesta Keramiikan toinen luonto -näyttelyyn. Kesto 9:14 Keramiikan toinen luonto 18.5. - 8.12.2019 Suomen käsityön museossa. Video: Full Focus Media / Ronan Browne.