Kirjoita Craftstories-sivustolle käsityöhön liittyvä artikkeli

Tämän lomakkeen kautta voit lähettää meille käsityöhön liittyvän artikkelin. Kirjoituksesi voi liittyä esimerkiksi käsityötekniikkaan tai vaikka esitellä käsityöalalla toimivan yrityksen tai yhdistyksen historiaa. Craftstoriesin toimitus voi editoida tekstien kieliasua ennen julkaisua. Epäasiallista materiaalia ei julkaista.
Kirjoita artikkeli tekniikasta
Kerro ensin liittyykö kirjoituksesi käsityötekniikkaan vai johonkin muuhun aiheeseen
Ingressi tulee julkaistun artikelin sivulla näkyviin mustaan/valkoiseen laatikkoon ison pääkuvan päälle.
Kerro tekniikasta tietämäsi asioita: Miten ja milloin tekniikka on tullut Suomeen ja mistä? Onko eri puolilla Suomea (länsi-itä, etelä-pohjoinen) tekniikkaa toteutettu eri tavalla? Onko eri aikoina jollain tietyllä paikkakunnalla ollut ko. tekniikan taitajia? Mitä esineitä ko. tekniikalla on valmistettu ennen ja entä nykyisin? Mitä työvälineitä tekniikkaan tarvitaan? Millaisia materiaaleja ko. tekniikkaan tarvitaan? Jos tekniikka ei enää käytetä, niin miksihän sen käyttö on hiipunut? Jos tekniikkaa käytetään paljon, niin mikähän on suosion takana? Mistä löytyy lisätietoja tekniikasta?
Ohjeita yrityksen/yhdistyksen historian esittelyyn: Tässä voit kirjoittaa käsityöalalla toimivan yrityksen tai yhdistyksen historiasta, perustamisajankohdasta ja toiminnan tarkoituksesta. Kirjoita esimerkiksi: Missä se on sijainnut? Millaista toiminta on ollut ja miten se on muuttunut ajan myötä? Mikä on tilanne tällä hetkellä?
Jos lainaat tekstissäsi jonkun muun kirjoittajan tai kirjan ajatuksia, merkitse lukijalle nähtäväksi tekstiviittauksena, mistä tieto on peräisin. Tekstiviittaukseen merkitään kirjoittajan sukunimi, kirjan julkaisuvuosi ja sivunumero. Tekstiviittaus tulee joko kirjoittajan nimen perään, esim. Kuokkanen (2018, 168), tai sitten koko lainatun tekstikatkelman (omin sanoin referoidun tai suoraan lainatun) perään sulkeisiin, esim. (Paloheinä 2010, 120). Seuraavaan kohtaan Lähteet merkitään kirjan tarkemmat tiedot.
Muodossa: Tekijä(t) Julkaisuvuosi. Teoksen nimi. Julkaisija. Julkaisijan kotikaupunki.
Maximum upload size: 6MB
Liitä mukaan 2-6 kuvaa, mielellään vaakakuvia. Huomioithan, että suurin sallittu tiedostokoko yhdelle kuvalle on 2 MB. Kuvien sopiva tiedostomuoto on jpg ja kuvan leveämmän sivun pikselikoko vähintään 1300 px.  Lähetäthän vain sellaisia kuvia, joiden tekijänoikeudet ovat kunnossa. Nimeä kuvat niin että niissä näkyy kuvatun tekniikan nimi.

Julkaistut kirjoitukset ja kuvat on lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-JaaSamoin 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä (CC BY-NC-SA) . Tämä tarkoittaa, että lukija voi kopioida aineistoa ja muokata sitä, mutta lähde (tekijä ja sivusto) on aina mainittava asianmukaisesti, tarjottava linkki lisenssiin sekä merkittävä, mikäli muutoksia tekstiin on tehty. Aineistoa voi käyttää vain ei-kaupallisiin tarkoituksiin – kaupallinen käyttö on kielletty. Kaikki muutokset on jaettava samalla lisenssillä kuin alkuperäinen aineisto.
Ohjeita kuvatietojen merkitsemiseen:

Kuva 1 (pääkuva)
Kuvateksti 1
Nimeä kuvat aiheeseen liittyen. Mainitse kuvatekstissä kuvattavan kohteen esineen tekijä, jos tiedossa sekä kuvaajan nimi ja vuosiluku
Mainitse kuvatekstissä kuvaajan nimi: Juuso_Malilan_vene_1990.jgp

Kuva 2
Kuvateksti 2
Käytä vaan sellaisia kuvia, joihin sinulla on lupa.
Maximum upload size: 2MB
Tähän voit halutessasi liittää aiheeseen liittyvän pdf-tiedoston.
Lisää tähän linkki, jos kirjoitukseen liittyy video, joka löytyy Vimeosta tai YouTubesta.

Kirjoittajan tiedot

Yhteystietoja tarvitaan mahdollista artikkelin sisältöön liittyvää yhteydenottoa varten. Kirjoittajan tiedoista julkaistaan vain kirjoittajan nimi ja konteksti Craftstories-sivustolla. Tiedot tallennetaan Craftstoriesin artikkelitietokantaan.
Lähettämäni tekstit, kuvat ja tiedostot voidaan tallentaa osana Craftstories-verkkosivuja Suomen käsityön museon arkistoon. *
Haluatko samalla lisätä yhdistyksesi tai yrityksesi tiedot Craftstoriesin sivulle, jolla esitellään käsityöalan toimijoita?
Maximum upload size: 1MB